Leiding worden

Ben jij 18 jaar of ouder, enthousiast en heb je zin om in teamverband kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen? Dan heten we je van harte welkom. Ook voor overige functies (zoals het bestuur), zoeken wij nog vrijwilligers!
 
Wat maakt het leuk voor jou om leiding te worden bij Scouting Schutgraaf Arnhem? Een enthousiaste wekelijkse hobby, omgang met kinderen, leuke activiteiten, sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt gebruik maken van je kwaliteiten.

Meer informatie per speltak kun je vinden onder de knop Speltakken en in ons informatieboekje. Ook kun je een speltak e-mailen voor meer informatie.

Interesse? Mail onze vice-voorzitter via info@schutgraaf.nl en maak een afspraak om te komen kijken. 

Overige functies

Naast leiding zijn wij hard op zoek naar de onderstaande functies!

Voorzitter: Heb jij het in je om onze scoutinggroep voor te zitten? Om het gezicht te zijn van de groep, Bestuurs-, Groeps- en Regiovergaderingen bij te wonen, als contactpersoon op te treden naar diverse stake-holders en het dagelijkse reilen en zeilen te begeleiden? Laat het weten en dan kunnen we de mogelijkheden bekijken. Klinkt dat nog net iets te hoog gegrepen? Ondersteuning door een vice-voorzitter om de taken te verdelen is een optie!

Praktijkbegeleider: Als praktijkbegeleider ondersteun je leidinggevenden (en de andere binnen de groep actieve functionarissen) bij het  verwerven van de benodigde competenties. Meer informatie.

PR/Communicatie-medewerker: Vind je het leuk om de communicatie-uitingen van Scouting Schutgraaf te verzorgen? Af en toe verslag te doen van groepsactiviteiten in de lokale media? Contact te houden met vrijwilligers-organisaties? De vacatures voor de vrijwilligers up-to-date houden? Af en toe eens achter onze informatie-stand te staan tijdens evenementen? Communiceer dat dan naar ons!

Leidinggevenden: Voor de onderstaande speltakken (in overleg ook part-time mogelijk!)

Bevers

Meisjes en jongens in de leeftijd van 5 tot 7 jaar.
Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur rond het dorp Hotsjietonia. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving.
De bevers hebben hun opkomst op zaterdag van 09:30 tot 11:00 uur.

Meisjeswelpen

Meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.
De meisjeswelpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen.
De meisjeswelpen hebben hun opkomst op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Welpen

Jongens van 7 tot 11 jaar.
Ook de welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen.
De welpen hebben hun opkomst op zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Gidsen

Meisjes van 11 tot 15 jaar.
We knutselen, kletsen, doen allerlei spelletjes, koken, kijken een film en gaan natuurlijk op kamp! Verder leer je met een kompas om te gaan en je eigen tent op te zetten naast jouw zelf gepionierde keuken.
De Gidsen hebben hun opkomst op woensdag van 18:30 tot 20:30 uur.

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar.
Het thema dat centraal staat bij deze groep is de 'ontdekkingsreis'. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep.
De Scouts hebben hun opkomst op vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur

Explorers

Meisjes en jongens van 15 tot 18 jaar.
De jongeren organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig.
Leiding van deze groep moet minimaal 21 jaar zijn.
De Explorers hebben hun opkomst op vrijdag van 21:00 tot 23:00 uur.

Het is mogelijk om vrijblijvend te komen kijken.