Meisjeswelpen

 Meisjeswelpen1 

Kijk ook eens op 

https://www.scouting.nl/welpen

Wie

Hallo meiden, 


Wij zijn de Meisjeswelpen van Scouting Schutgraaf. Onze horde heet de Sionie-horde. In onze horde zitten meisjes van 7 tot 11 jaar

Wat

Je vraagt je natuurlijk af wat wij zoal doen. Dat is eigenlijk niet in één zin uit te leggen. Wij doen zoveel leuke dingen en iedere week is het weer anders. Elke opkomst begint met een opening. Iedereen heeft dan het groene welpenuniform aan met onze groepsdas en dan hijsen we de vlag. Hierna gaan we een nieuw avontuur beleven. Meestal zijn de welpen buiten te vinden. We doen dan spellen rond ons terrein, zoals het smokkelspel of Hollandse leeuwen, of in onze blokhut, zoals Amerikaans trefbal. Of we gaan op speurtocht, maken een kampvuur om ons eigen brood te bakken, we bouwen hutten of een hindernisbaan. Maar we gaan ook knopen, knutselen, pionieren, over de natuur leren of onze eigen pizza bakken. En wat dacht je van een spooktocht of een bezoekje aan het museum, speeltuin of kinderboerderij? Aan het einde van de opkomst hebben we weer een sluiting, waarbij we de vlag weer neerhalen.

Kampen

Bij Scouting ga je ook op kamp! En bij de welpen ga je niet één keer, maar soms wel drie keer per seizoen op kamp. We gaan twee keer op een weekendkamp en een keer op een groot zomerkamp. De weekendkampen duren twee dagen en meestal blijven wij op ons clubgebouw overnachten. Tijdens een weekendkamp gaan wij meestal een dagje weg naar een pretpark of museum en hebben wij de grootste lol, zelfs de leiding gaat mee in de attracties! Het zomerkamp duurt langer, meestal 4 á 5 dagen. We gaan dan ergens in Nederland op kamp.

Opkomst

Zoals je hebt gelezen hebben wij op zaterdagochtend onze bijeenkomst, dit noemen wij een opkomst. Heb je ook zin gekregen, laat dat dan even weten bij de leiding. Zij kunnen je dan uitnodigen om een keer me te doen op zaterdagochtend. Doe dan vooral niet je beste kleren aan, want het kan best zijn dat wij buiten gaan spelen. Je mag drie keer gratis mee komen kijken of je het leuk vindt. Als je het echt leuk vindt, word je echt ingeschreven bij onze groep, Scouting Schutgraaf. Na een tijdje mee draaien word je geïnstalleerd in een speciale ceremonie en ben je officieel een meisjeswelp.

Wanneer

Zaterdagochtend van 10.00 - 12.00

Contact

Wil je komen kijken? Meld je dan aan bij de leiding. Je wordt dan uitgenodigd door de leiding om een keer te komen kijken bij ons clubgebouw de ‘Steenen Camer’, we beginnen om 10.00 en zijn om 12.00 weer klaar. Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden voor een kijkje, kun je een mailtje sturen naar: Meisjeswelpens@schutgraaf.nl of bellen naar: Rianne ( 06 -  51 78 91 26) of Erik ( 06 - 52 22 87 44) 

 Onze leiding helpt je graag op weg.

Agenda

Er zijn nog geen activiteiten bekend.