Wat doen wij

Scouting Schutgraaf bestaat uit verschillende speltakken, die je via het menu in detail kunt bekijken. Met deze groepen worden verschillende activiteiten uitgevoerd zoals:

Spellen

Hollandse Leeuw, levend stratego, trefbal, tikspellen, krantenquiz, volleybal, touwtrekken, dweilhockey etc.

Creatief

Het is niet altijd lekker weer om naar buiten te gaan, dus soms wordt er ook creatief binnen gewerkt. Bij de ene speltak wat meer als bij de andere. Denk aan afvalmonsters maken, vogelhuisjes knutselen, kijkdozen maken met zelf verzamelde herfstspullen, kaarsen maken, solderen en meer stoere knutselprojecten.

Tochten

Voor de jongere speltakken zijn er speurtochten en leren we omgaan met kaarten, routes en kompas. We leren tochten lopen met verschillende technieken zoals kruispunten, bolletje-pijltje, kralen, graden, strippenkaart en vliegroute. Voor de oudere groepen wordt dit uitgediept met droppings, greppel- en fietstochten.

Pionieren

Zelf een brancard pionieren, of een boter-kaas-eieren speelbord. Oudere speltakken kunnen een keuken bouwen met behulp van palen, touwen en zeilen. Of zelfs een familieschommel of uitkijktoren!

Kamp

Elke speltak heeft zijn eigen kampen, van korte weekendkampen van één nachtje tot de zomerkampen, die variëren van 4 nachten tot een hele week. Bevers hebben geen zomerkamp.

Heel soms hebben we een groepskamp, dan gaan we met iedereen van Scouting Schutgraaf op kamp.

Op kamp doe je toffe dingen in een nieuwe omgeving. In een andere blokhut logeren of misschien wel je eigen tent of slaapplaats opzetten. Zelf een potje eten koken. Leuke (nacht)spellen. Uitjes, zoals het zwembad of een pretpark. Oudere speltakken vertrekken vaker naar het buitenland en ondernemen activiteiten als hikes, diverse outdoor-activiteiten & klimmen.

JOTA / JOTI

Met de hele groep doen wij elke oktober mee aan de JOTA / JOTI. Met zijn allen het opstellen en bemannen van de zenders en natuurlijk de regionale JotiHunt.